Takže konečně slibovaný recept na italské rizoto z minulého týdne..
Recept je to rychlý, cca 30 minut a velice výborný. Bohužel jsem zapomněla vyfotit, tak snad při příští přípravě...
Budete potřebovat:
- 4 cibule
- hrnek rýže Arborio (= rýže na rizoto)
- podravka
- kuřecí maso (můžete však použít i sojové maso nebo tofu)
- kukučice
- hrášek
Cibuli nakrájet nadrobno a osmažit na oleji. Přisypat rýži a zalít vodou. Vařit dokud není rýže měkká. V případě potřeby dolít vodu. Ochutit podravkou podle vaší chuti. Až je rýže měkká přidat maso (v případě sojového musíte maso nejprve připravit podle návodu). Přidat kukuřici a hrášek a povařit.
Podávat můžete posypané parmazánem...
Hmmm,tý jo,jak mě se sbíhají všechny chutě,mám hroznou chuť na rizito,skvělý recept,určitě ho vyzkouším...:-)
ReplyDeleteDěkuju za pochvalu:-) jsem velmi velmi ráád,že se Ti moje články tak líbí..právě o tom s miláčkem uvažujeme,že když dostal tak skvělou nabídku na pracovní místo,měl by to vzít a strávit nějaký ten týden v jiné zemi,jak správně píšeš je určitě zkušenost k nezaplacení.Tak uvidíme co přinese čas,já osobně jsem se tedy té změně nejprve bránil,protože Rusko není dvakrát mým oblíbeným místem..:-) gratulaci jsem vyřídil a Radim Ti moc děkuje :-)
uz jen jak to čtu, tak sem na to dostala nmejvic chuŤ :d :d :)
ReplyDeleteNEKDY snad okusim.diky za super recepis
Rizoto nepatří mezi má oblíbená jidla, sním ho jen když musím - já vím jsem strašná =D
ReplyDelete