Friday, August 26, 2011

bolognese sauce

Takže jsem ráda, že u vás italské rizoto vyvolalo takové chutě a kladné ohlasy, které doufám byly upřímné :) A proto přínáším druhý slibovaný recept z minulého týdne.
Boloňskou omáčku absolutně zbožňuju, ale doma ji děláme úplně jinak. Hlavně kvůli mě, protože už jako mimino jsem odmítala jíst maso, museli začít rodiče improvizovat a tak začali dělat boloňskou omáčku se sójovým masem. I když je ta se sójovým 100x lepší než ta klasická, tak ani ta nebyla pro změnu tak špatná...

Budete potřebovat:
  • 3 cibule
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké celerové natě
  • mleté hovězí maso
  • 2 sklenice tomatové omáčky (nebo můžete jednu nahradit rajčaty v plechovce)
  • podravka
  • kečup
  • chilli
  • pepř
Cibule nakrájet nadrobno a osmažit na oleji. Potom přidat nadrobno nakrájenou mrkev a celerovou nať, vařit dokud není mrkev měkká. Poté přidat mleté maso (pokud taky nemáte rádi tučné, můžete nejprve maso v jiném hrnci zbavit většiny tuku). Povařit a zalít tomatovou omáčkou, dochutit podravkou, chilli, pepřem a přidat kapku kečupu.
Podávat s těstovinama, nejlépe se špategama a sýrem!!

Taktéž tenhle recept jsem pozapomněla vyfotit, tak snad taky někdy při příští přípravě :)

1 comment:

  1. Já nemám ráda ani hovězí ani sojové maso, takže se mnou by asi nepořídili =)) proto bolonskou omáčku nejím, ale tu chut bez toho masa mam moc ráda - kvůli tomu že miluji těstoviny s tady tokovýma sračkama..

    ReplyDelete